Motomediateam
Parijs-Roubaix Beloften U23

Mike Teunissen wint Parijs-Roubaix voor beloften

Visit Site

Project Description

Mike Teunissen (Rabobank Development Team) heeft Parijs-Roubaix voor beloften gewonnen. De 21-jarige Nederlander, wereldkampioen veldrijden bij de beloften, finishte na 189 kilometer solo op de legendarische wielerpiste van Roubaix. De Amerikaan Tyler Williams werd tweede, de Nederlander Bas Tietema derde. Beste Belg was Amaury Capiot met een zesde plaats.
Na een onderbreking van een jaar werd er opnieuw een Parijs-Roubaix voor beloften georganiseerd. Tyler Williams, Bas Tietema en Mike Teunissen bleken de sterksten van een vroege vlucht. Op 60 kilometer van de finish ontsnapten ze uit een groep van een zestiental renners. Achter hen kwam de tegenreactie nooit echt geordend op gang. Op de kasseistrook van Carrefour de l'Arbre versnelde Teunissen opnieuw.

Tietema en Williams, allebei BMC-renners uit de stal van sportdirecteur Rik Verbrugghe, hadden niet meteen een gepaste reactie in huis. Williams probeerde nog te counteren, maar werd opgehouden door een lekke band. Die pech had Tietema eerder ook al gehad. Teunissen had zo vrij spel en kon uitgebreid vieren op de wielerbaan in Roubaix.

Project Details

Date: 01/05/2014
Client: VĂ©lo club de Roubaix Lille Metropole

Tags